İnsan daha önce hiç kullanmadığı bir alet alsa, bunu kullanabilmek için kullanma kılavuzunu okumak durumundadır. Oysa hiçbir şeyden habersiz bu dünyaya geldiğinde; bu hayatın da bir kılavuzu olması gerektiğini bilmeli ve bu kılavuzları aramalıdır.
Bu akıllı telefon olayı çok garip doğrusu. Mesaja cevap yazamayan teyzeler bile kullanıyor. Neden kullanıyorlar anlamıyorum. :) Torunlarıyla görüntülü görüşmek için akıllı telefon kullanılır mı? Ben de ilk başlarda kullanmamak için bayağı direnmiştim ama sistemin çarkına giriyor insan bir noktadan sonra.
Klavuza gerek duymadan aleti kurcalayarak öğrenen okuma tembeli insanlar çoğunlukta yani hayatı öğrenmek için tecrübe ve bilgiye ihtiyac duymuyor. "Hayat benim hayatım dilediğim gibi yaşarım.." Aslında en kıymetli sermayesini cahilliğinde savuruyor..
Çok doğru bir tespit. Keşke insanlar önce okusa ve araştırsa sonra yorumlasa. 😊
YanıtlaSilKılavuzu karga da olmamalı tabii. :)
Silakıllı telefonların da kullanma kılavuzu olsa ne güzel olur, hep uğraşıyoruz onlarla :)
YanıtlaSilBu akıllı telefon olayı çok garip doğrusu. Mesaja cevap yazamayan teyzeler bile kullanıyor. Neden kullanıyorlar anlamıyorum. :) Torunlarıyla görüntülü görüşmek için akıllı telefon kullanılır mı? Ben de ilk başlarda kullanmamak için bayağı direnmiştim ama sistemin çarkına giriyor insan bir noktadan sonra.
Silah bu sistemler :)
SilHz. Allah c.c. bizlere cüz-i irade vermiş. Onu da biz değil başkaları kullanıyor. :ı
SilKlavuza gerek duymadan aleti kurcalayarak öğrenen okuma tembeli insanlar çoğunlukta yani hayatı öğrenmek için tecrübe ve bilgiye ihtiyac duymuyor.
YanıtlaSil"Hayat benim hayatım dilediğim gibi yaşarım.." Aslında en kıymetli sermayesini cahilliğinde savuruyor..
Malesef ne okuyoruz ne de dinliyoruz.
SilKitabullah ve sünneti seniyye kılavuzumuz , o şuurda yaşamayı Rabbim nasip etsin hepimize, eksik çok :(
YanıtlaSilOnları anlayabilmek için de ayrıca kılavuzlara ihtiyaç var.
SilRasûlullah’tan İbn-i Abbas’a:
YanıtlaSil“İlme sarıl! Zira ilim müminin dostu, hilim yardımcısı, akıl rehberi, amel değeri, yavaşlık babası, yumuşaklık kardeşi, sabır da askerlerinin/maddi ve manevi duygularının kumandanıdır.”
…….diye eklemek isterim.
(A_H_A_D)
İlmin nihayeti yok. İnsan en sevdiği bir yemeği dahi yerken bir kaç lokmadan sonra bıkkınlık gelirken; ilmin her harfinde daha çok lezzet almaktadır.
SilBu arada yorum yazarken ad ve url seçeneğinden isminizi yazabilirsiniz. Url kullanmasanız bile.